Information om tyngd- och bollprodukter

 
Protac MyFit bollväst
Palloliivi webb2

En sinnesstimulerande väst med tyngder, som lugnar och ger bättre kroppskännedom.

Protac MyFit görs i en elegant design i ett stretchmaterial som sitter nära kroppen. Västen är utformad med kanaler fram och bak, som är fyllda med tunga plastkulor. Den stängs med en dragkedja och har snörning i ryggen och sidorna, vilket gör det enkelt att göra individuella justeringar, så att användarna får mesta möjliga stimulans.

Västens speciella design skapar tryck som känns djupt under huden - den stimulerar känseln och därmed upplevelserna i muskler och leder. De många känselintrycken ger, genom impulser till det centrala nervsystemet, en bättre kroppskänsla, vilket i sin tur ger en lugnande effekt och ökar känslan av säkerhet och välbefinnande.

 

Protac GroundMe

groundme golvdyna 10 cm3

En sinnesstimulerande dyna med kulor som ger markkontakt och skapar lugn och koncentration.

Dynan består av en bas gjord av skum, och ett övre skikt av löstliggande kulor med ett elastiskt yttre hölje. De funktionella banden i fotdynans sidor gör det enkelt att ta med sig kudden eller hänga den på väggen när den inte används.

Protac GroundMe används som en dynamisk fotdyna, med vilken barn i behov av beröring får stimulans när fötterna rullar över bollarna.

Många barn har svårt att nå golvet när de sitter på sin stol, vilket kan bidra till oro och dålig hållning. I dessa fall kan Protac GroundMe användas som en stabiliserande kudde, vilken ger stöd för fötterna och en god grund för en bra sittställning och därmed bättre inlärning.

Fotdynan kan med fördel användas tillsammans med Protac Bolldyna, Protac MyFit-väst eller som en sittdyna att sätta på golvet.
Protac GroundMe finns i två höjder, 10 cm och 20 cm, för att passa den enskilda användaren. 10 cm modellen levereras med svarta band och 20 cm med turkosa band.