Pallopeitto

Pallotuotteet stimuloivat aisteja

Pallojen liikkeet ja niistä johtuva paine keholla stimuloi sekä tuntoaistia että lihas- ja nivelaistia. Keskushermoston välityksellä nämä aistimukset parantavat kehonkäsitystä ja vaikuttavat siten rauhoittavasti ja rentouttavasti. Tunnetuin pallotuote on pallopeitto.

flickabolltacke

Pallotuotteiden idea

Ihan ensimmäiset pallotuotteet olivat pallopeitto sekä pallotyyny, jonka päällä istutaan. Pallotuotteiden esittelyssä puhutaankin usein vain pallopeitosta, vaikka sama aisteja stimuloiva vaikutus pätee myös muihin pallotuotteisiin.

Pallopeiton erityisominaisuudet

Pallopeitto antaa monia tuntoaistimuksia, kun se asetetaan tiiviisti kehoa vasten niin, että pallojen paino tuntuu pistemäisenä keholla. Pallopeittoa voidaan käyttää tavallisen peiton tapaan, sen päällä voi maata tai sen sisään voi kääriytyä. Peiton voi vetää harteille myös sohvalla tai tuolilla istuen.

Pallopeiton erityisominaisuuksien takia sen käyttö voi vaatia joissain tapauksissa totuttelua. Suosituksen mukaan pallopeittoa tulisi käyttää ensimmäisillä kerroilla vain lyhyitä aikoja, minkä jälkeen käyttöaikaa lisätään asteittain. Lapsen kannattaa tutustua peittoon leikin avulla ennen käytön aloittamista. Lapsi voi esimerkiksi tehdä peitosta luolan, johon pääsee ryömimään, tai maata peiton päällä vatsallaan satua luettaessa. Näin lapsi kokee peiton mukavana asiana.

Myös henkilökunnalle tai omaisille kannattaa tarjota mahdollisuus pallopeiton kokeiluun, jotta he voivat tuntea sen vaikutuksen omassa kehossaan.

Muita tuotteita löydät Muut pallotuotteet-sivulta.

 

Tiedustelut ja vuokraus

forlaget(a)larum.fi