Sinnesstimulering


Kilkuddevuxen webb2


 
I Lärums utställningar finns olika sinnestimulerande produkter som tyngdtäcken, sittdynor, fotpallar, tyngvästar, knätäcken, mm. Dessa fungerar som hjälpmedel för avslappning och sinnesro. Kontakta oss om du vill bekanta dig med produkterna. 

Produkterna kan du hyra före du gör ett köpbeslut. Boka tid för att komma och bekanta dig med utbudet. 

 

Info, uthyrning och beställningar:

Annika Martin 040 567 9257  annika.martin(a)fduv.fi

 

Tyngdtäcken

Det finns rogivande tyngdtäcken i olika viktklasser och i olika utformning. Du kan hitta just det täcke som passar bäst.

 

KneedMe knätäcke

Protac KneedMe Knätäcke - ett sinnesstimulerande knätäcke som skapar lugn och trygghet.

Protac KneedMe kan användas av barn, vuxna och äldre med psykisk och motorisk oro som har svårt att finna ro och sitta still under längre stunder.

Knätäcket placeras över användarens knän och personen upplever tack vare kulornas tyngd och tryck en tydlig avgränsning av kroppen. Det här skapar lugn och trygghet. Knätäcket kan exempelvis används i vilstol, rullstol eller vid matbordet under olika aktiviteter under dagen.

Protac KneedMe består av ett överdrag som kan tas av och tvättas samt en innerdel som består av en påse med speciella, tunga plastkulor som är insydda i kanaler. Knätäcket är utformat så att det placerar sig på och ned runt låren på användaren. Knätäcket har två kardborrband som gör det möjligt att fästa det runt midjan på användaren, så att det stannar kvar i knät och inte glider ned. Om inte banden behövs kan de vikas ihop och placeras i de avsedda fickorna med blixtlås.

På knätäckets översida finns en stor ficka som kan användas till att placera välkända föremål som användaren tycker om att röra vid eller undersöka med händerna. I fickan finns en liten hållare där det går att fästa småsaker. Protac KneedMe har med stor framgång testats och använts på flera vårdhem och specialavdelningar för boende med demens.

 

Protac MyFit bollväst

En sinnesstimulerande väst med tyngder, som lugnar och ger bättre kroppskännedom.

Protac MyFit görs i en elegant design i ett stretchmaterial som sitter nära kroppen. Västen är utformad med kanaler fram och bak, som är fyllda med tunga plastkulor. Den stängs med en dragkedja och har snörning i ryggen och sidorna, vilket gör det enkelt att göra individuella justeringar, så att användarna får mesta möjliga stimulans.

Västens speciella design skapar tryck som känns djupt under huden - den stimulerar känseln och därmed upplevelserna i muskler och leder. De många känselintrycken ger, genom impulser till det centrala nervsystemet, en bättre kroppskänsla, vilket i sin tur ger en lugnande effekt och ökar känslan av säkerhet och välbefinnande.

 Palloliivi webb2

Protac GroundMe

En sinnesstimulerande fotdyna med kulor som ger markkontakt och skapar lugn och koncentration.

Protac GroundMe består av en bas gjord av skum, och ett övre skikt av löstliggande kulor med ett elastiskt yttre hölje. De funktionella banden i fotdynans sidor gör det enkelt att ta med sig kudden eller hänga den på väggen när den inte används.

Protac GroundMe används som en dynamisk fotdyna, med vilken barn i behov av beröring får stimulans när fötterna rullar över bollarna.

Många barn har svårt att nå golvet när de sitter på sin stol, vilket kan bidra till oro och dålig hållning. I dessa fall kan Protac GroundMe användas som en stabiliserande kudde, vilken ger stöd för fötterna och en god grund för en bra sittställning och därmed bättre inlärning.

Fotdynan kan med fördel användas tillsammans med Protac Bolldyna, Protac MyFit-väst eller som en sittdyna att sätta på golvet.
Protac GroundMe finns i två höjder, 10 cm och 20 cm, för att passa den enskilda användaren. 10 cm modellen levereras med svarta band och 20 cm med turkosa band.